Bespaartips

Kijk eens kritisch naar al uw verzekeringen. Zijn ze allemaal wel nuttig? Zitten er geen dubbele tussen? Als u bijvoorbeeld lid bent van een vakbond, is de kans groot dat hierin ook een rechtsbijstandverzekering zit. Dat maakt een aparte verzekering overbodig. Vergelijk ook eens de premies.

Waarschijnlijk staat er in uw keukenkastje ook zo’n enorme verzameling schoonmaakartikelen. De meeste zijn volstrekt overbodig. Iedere vlek heeft écht niet zijn eigen vlekoplosser nodig. Er zijn trouwens ook goedwerkende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Kijk maar eens op: www.omaweetraad.nl of www.poetsadvies.nl.
 Schoonmaken met een microdoek gaat prima zonder (schadelijke en dure) producten.

Kaarsen geven naast sfeerlicht ook een stukje warmte af. Scheelt weer in de stookkosten én er kan weer een lampje minder aan.

Als u naar een pretpark wilt, of een ander dagje uit, kijk dan eens op marktplaats of speurders, heel veel mensen bieden daar (gewonnen) entree kaarten of kortingsbonnen aan. Dat maakt een dagje uit een stuk leuker en betaalbaarder!

Meld u aan voor nieuwsbrieven bij websites die regelmatig prijsvragen hebben. Op deze manier kunt u er als de kippen bij zijn en kans maken op leuke gratis prijzen.

Begin ruim van te voren met het verzamelen van Sinterklaas– en/of kerstcadeautjes. Bepaalde producten kunnen in het zomerseizoen in de aanbieding zijn! Goed verstoppen en u heeft zo een paar euro bespaard.

Als u kinderen heeft en een laag inkomen, kunt u via Stichting leergeld een bijdrage aanvragen voor o.a: jaarlijkse ouderbijdrage, huiswerkbegeleiding, contributies voor sportclubs, sport/gym kleding en sportschoenen.

Kijk eens of u misschien in aanmerking komt voor huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag op www.belastingdienst.nl

Kijk eens op Avres.nl of u misschien in aanmerking komt voor bijzondere bijstand, een inkomenstoeslag, een bijdrage als u chronisch ziek bent of als u een beperking heeft. Deze toeslagen zijn niet alleen voor bijstandgerechtigden, maar voor iedereen die een laag inkomen heeft.

Draai overdag uw verwarming 1 graad lager, dit scheelt op jaarbasis 1 procent in je energiekosten.

Heeft u zelf ook en leuke bespaartip geef hem aan ons door! info@clientenraadavres.nl